Buradasın
Kireçli suda bekletilen kabak nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kireçli suda bekletilen kabak pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Kireç Kaymağı Hazırlığı: Derin bir kaba sönmemiş kireci ve üzerine 7 litre suyu koyup bekletin 1. Bir saat sonra kirecin üzerine çıkan duru suyu, dipte biriken kireci bulandırmadan ayrı bir kaba aktarın 1.
- Kabağın Hazırlanması: Kabakları soyup karpuz dilimleri şeklinde doğrayın ve duru suya koyarak bir ağırlık yardımıyla suyun üzerine çıkmayacak şekilde 1 gece bekletin 1. Sabah olduğunda kabakları sudan çıkarıp güzelce yıkayın ve bir iki saat çeşme suyunda bekletin 1. Çatal ya da kürdan yardımıyla dilimleri bir iki yerinden delin 1.
- Şerbetin Hazırlanması: Şerbeti için şekeri ve suyu yaklaşık 5 dakika kaynatın ve ılıması için bekleyin 1. Ilıyan şerbetin içine kabakları koyun ve ateşe koyup kaynatın 1. Şerbetin kabakların üstünü örtmesine dikkat edin 1.
- Pişirme: Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve yaklaşık 2 saat pişirin 1. 2 saat sonunda kabaklar parlak bir görüntüye sahip olacaktır 1. Ateşi biraz yükselterek limon tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın ve daha sonra kabakları şerbetten çıkarın 1.
Bu şekilde hazırlanan kireçli suda bekletilmiş kabak tatlısı, kıtır bir kıvama sahip olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: