Buradasın
Kireçli suda bekletilen kabak nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kireçli suda bekletilen kabak, şu şekilde pişirilir:
- Kireçli su hazırlığı: Sönmemiş kireci büyük bir kaba alıp üzerine 4 litre su ekleyin ve bir süre bekletin 12. Kireç dibe çöktüğünde, üstte biriken duru suyu dikkatlice başka bir kaba alın 12.
- Kabak hazırlığı: Kabağı soyup karpuz dilimleri gibi doğrayın 12. Kabakları, kireçli suyun içinde, dilimlerin tamamen suyun içinde kalacak şekilde 1 gece bekletin 12.
- Yıkama: Ertesi sabah, kabakları kireçli sudan çıkarıp iyice yıkayın ve birkaç saat çeşme suyunda bekletin 12.
- Pişirme: Kabak dilimlerini kürdanla birkaç yerinden delin 2. Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın, ardından ılımaya bırakın 2. Şerbet ılıdığında, kabak dilimlerini içine ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin 2.
- Servis: Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın 2. Ardından kabakları şerbetten çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: