Meksika soslu tavuk yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Salantro Soslu Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 1 adet taze limon, 1 orta boy salatalık (soyulmuş ve ince doğranmış), 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış), 2 çorba kaşığı salantro (kıyılmış), 2 çay kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş), 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı buzlu çay, 1/4 çay kaşığı kimyon, 3/4 çay kaşığı toz şeker, 1 adet tavuk göğüs eti, 1 çay kaşığı kanola yağı. - Hazırlanışı: 1. Salatalık, soğan, salantro, limon suyu ve limon kabuğu rendesini küçük bir kase içinde karıştırın. 2. Başka bir kasede kimyon, toz şeker ve buzlu çayı karıştırın. 3. Tavuk göğüs etlerini parçalara bölerek, marine edilmiş karışım ile ovun. 4. Bir tavada kanola yağı ile birlikte marine edilmiş tavukları nar gibi kızarana kadar arkalı önlü pişirin. 5. Servis yaparken, ilk başta hazırlamış olduğunuz salatalıklı sostan üzerlerine dökün. 2. Pipian Soslu Tavuk Tarifi: - Malzemeler: 4 adet tavuk göğsü, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, 1,5 su bardağı yeşil balkabağı tohumu, 800 gr tomatillo veya yeşil domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 1,5 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı. - Hazırlanışı: 1. Fırın 190 derecede ısıtılır. 2. Tavuk göğüsleri zeytinyağı, tuz ve karabibere bulanarak 35 dakika pişirilir. 3. Bir tavada balkabağı tohumlarını patlayana kadar pişirin ve kenara alın. 4. Kalan yağı bir tavaya alın, tomatillo, soğan ve ince doğranmış biberleri 10 dakika pişirin. 5. Kalan malzemeleri de ekleyerek blenderdan geçirin. 6. Fırından çıkan tavukların üzerine sosu döküp servis edin.