Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trüf mantarlı peynir yapmak için gerekli malzemeler:
- 225 gram krem peynir 1;
- 1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri 1;
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1;
- 1 yemek kaşığı taze kekik veya maydanoz 1;
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş trüf mantarı veya trüf yağı 1;
- Tuz ve karabiber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) 1;
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi 1.
Hazırlanışı:
- Büyük bir karıştırma kabında, krem peyniri, cheddar peynirini, parmesan peynirini, taze kekik veya maydanozu, rendelenmiş trüf mantarını veya trüf yağını, tuz ve karabiberi birleştirin 1.
- Malzemeler iyice karışana kadar spatula veya mikser yardımıyla karıştırın 1.
- Karışımı buzdolabında yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin 1. Bu süre, peynir karışımının daha kolay şekil almasını sağlayacaktır 1.
- Daha sonra dinlendirilmiş peynir karışımından ceviz büyüklüğünde toplar yapıp avuç içinde yuvarlayarak şekil verin 1.
- Hazırladığınız peynir toplarını çekilmiş ceviz veya fındık içine hafifçe yuvarlayın, böylece dış kısmına kaplama yapmış olursunuz 1.
- Hazırladığınız trüf mantarlı peynir toplarını bir tepsiye yerleştirin ve buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin 1.
- Servis yapmadan önce buzdolabından çıkarın ve dilerseniz üzerlerine taze kekik veya maydanoz ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: