Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Meksika soslu tavuk yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Salantro Soslu Tavuk Tarifi:
- Malzemeler: 1 adet taze limon, 1 orta boy salatalık (soyulmuş ve ince doğranmış), 1 adet kırmızı soğan (ince doğranmış), 2 çorba kaşığı salantro (kıyılmış), 2 çay kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş), 1 çay kaşığı tuz, 2 çay kaşığı buzlu çay, 1/4 çay kaşığı kimyon, 3/4 çay kaşığı toz şeker, 1 adet tavuk göğüs eti, 1 çay kaşığı kanola yağı 1.
- Hazırlanışı:
- Salatalık, soğan, salantro, limon suyu ve limon kabuğu rendesini küçük bir kase içinde karıştırın 1.
- Başka bir kasede kimyon, toz şeker ve buzlu çayı karıştırın 1.
- Tavuk göğüs etlerini parçalara bölerek, marine edilmiş karışım ile ovun 1.
- Bir tavada kanola yağı ile birlikte marine edilmiş tavukları nar gibi kızarana kadar arkalı önlü pişirin 1.
- Servis yaparken, ilk başta hazırlamış olduğunuz salatalıklı sostan üzerlerine dökün 1.
- Pipian Soslu Tavuk Tarifi:
- Malzemeler: 4 adet tavuk göğsü, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber, 1,5 su bardağı yeşil balkabağı tohumu, 800 gr tomatillo veya yeşil domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet soğan, 1,5 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı doğranmış kişniş yaprağı 2.
- Hazırlanışı:
- Fırın 190 derecede ısıtılır 2.
- Tavuk göğüsleri zeytinyağı, tuz ve karabibere bulanarak 35 dakika pişirilir 2.
- Bir tavada balkabağı tohumlarını patlayana kadar pişirin ve kenara alın 2.
- Kalan yağı bir tavaya alın, tomatillo, soğan ve ince doğranmış biberleri 10 dakika pişirin 2.
- Kalan malzemeleri de ekleyerek blenderdan geçirin 2.
- Fırından çıkan tavukların üzerine sosu döküp servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: