Diyette şekersiz granola yapımında kullanılabilecek bazı malzemeler: Kuru yemişler ve tohumlar: Badem, ceviz, kabak çekirdeği, fındık. Kuru meyveler: Hurma, kayısı, incir, yaban mersini. Tatlandırıcılar: Bal, pekmez, Hindistan cevizi yağı. Baharatlar: Tarçın, zencefil, vanilya. Meyveler: Elma, armut, ananas, mango. Granola tariflerinde malzeme seçimi, kişisel tercihlere ve mevsime göre değişebilir. Örnek şekersiz granola tarifi: 3 su bardağı yulaf. 2 adet rendelenmiş yeşil elma. 1 su bardağı frambuaz. 5 yemek kaşığı badem, ceviz ve kabak çekirdeği karışımı. 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi kurusu ve 5 adet hurma. 1 tatlı kaşığı tarçın. 1 çay kaşığından az tuz. Yarım limon. 3 yemek kaşığı zeytinyağı. Tüm malzemeler karıştırılıp 150 derece fırında 30 dakika pişirilir. Granola tüketirken porsiyon miktarına dikkat edilmelidir, çünkü yüksek kalori içerebilir.