Çilekle yapılan granola tarifleri arasında iki popüler seçenek bulunmaktadır: 1. Çilekli Granola Tarifi ( Tarifi.com.tr): - Malzemeler: 1,5 su bardağı yulaf, 1/2 su bardağı üzüm suyu, 1 su bardağı toz badem, 1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi, 3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi, 20 adet hurma, 1,5 su bardağı çilek, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı nişasta. - Hazırlanışı: Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp blenderden geçirin. Yulaf, toz badem ve üzüm suyunu ekleyerek karıştırın. Ceviz ve kabak çekirdeklerini ekleyin ve karışımı 10 dakika buzdolabında bekletin. Çilekleri blenderden geçirip nişastayı ekleyerek 5 dakika kısık ateşte pişirin. Bal ekleyip karıştırın ve ılımaya bırakın. Buzdolabında dinlenen karışımın yarısını fırın kabına yayın ve üzerine bastırarak sıkıştırın. Ilıyan çilek sosunu üzerine yayın ve kalan karışımı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 2. Çilekli Granola Bar Tarifi ( Şefler Sofrası): - Malzemeler: 2 su bardağı yulaf ezmesi, yarım su bardağı bal veya akçaağaç şurubu, yarım su bardağı eritilmiş hindistancevizi yağı, yarım su bardağı kuru çilek (doğranmış), yarım su bardağı kavrulmuş badem veya fındık (doğranmış), yarım su bardağı hindistancevizi (isteğe bağlı), yarım çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya tozu, yarım çay kaşığı tuz. - Hazırlanışı: Fırını önceden 180°C dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, kuru çilek, kavrulmuş badem veya fındık ve hindistancevizi büyük bir karıştırma kabında birleştirin. Bal, eritilmiş hindistancevizi yağı, vanilya özütü ve tuzu bir sos tenceresinde karıştırıp kısık ateşte eritin. Islak karışımı kuru malzemelere ekleyip iyice karıştırın. Hazırlanan granola karışımını yağlı kağıt serili tepsiye boşaltın ve fırında 20-25 dakika pişirin.