Béarnaise Soslu Chateaubriand Bifteği Tarifi: Malzemeler: - 450 g sığır filetosu - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - Karabiber - Sos için: 3 yumurta sarısı, 8 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı beyaz şarap, 2 yemek kaşığı tarhun otu sirkesi, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış tarhun otu, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber Yapılışı: 1. Bir tencerede beyaz şarap, tarhun otu sirkesi ve karabiberi kaynatıp yarısına kadar çektirin. 2. Tencereyi benmari usulü ocağa koyup içine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. 3. Sürekli karıştırmaya devam ederken teker teker yumurta sarılarını da ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Limon suyu, tarhun otu ve tuzu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. 5. Etleri istersek kasaba dövdürebiliriz, istersek de yağlı kağıt veya poşet arasına koyup 4 cm kalınlığına gelene kadar kendimiz dövebiliriz. 6. Bir tavaya yağ koyup ısıtın, ardından etlerin iki yüzüne de çekilmiş karabiber ekleyip tavada 10-12 dakika pişirin. 7. Eti kesme tahtasına alıp ince ince kestikten sonra sosu üzerine gezdirip fırınlanmış patates ile servis edin.