Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Béarnaise Soslu Chateaubriand Bifteği Tarifi:
Malzemeler:
- 450 g sığır filetosu 2
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2
- Karabiber
- Sos için: 3 yumurta sarısı, 8 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı beyaz şarap, 2 yemek kaşığı tarhun otu sirkesi, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış tarhun otu, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber 2
Yapılışı:
- Bir tencerede beyaz şarap, tarhun otu sirkesi ve karabiberi kaynatıp yarısına kadar çektirin 2. Ateşten aldıktan sonra 1 kaşık soğuk su ekleyin 2.
- Tencereyi benmari usulü ocağa koyup içine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin 2.
- Sürekli karıştırmaya devam ederken teker teker yumurta sarılarını da ekleyip karıştırmaya devam edin 2.
- Limon suyu, tarhun otu ve tuzu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin 2.
- Etleri istersek kasaba dövdürebiliriz, istersek de yağlı kağıt veya poşet arasına koyup 4 cm kalınlığına gelene kadar kendimiz dövebiliriz 2.
- Bir tavaya yağ koyup ısıtın, ardından etlerin iki yüzüne de çekilmiş karabiber ekleyip tavada 10-12 dakika pişirin 2.
- Eti kesme tahtasına alıp ince ince kestikten sonra sosu üzerine gezdirip fırınlanmış patates ile servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: