Baklavalı cheesecake yapımı için gerekli malzemeler: Bisküvi tabanı için: 1,5 su bardağı ezilmiş baklava yufkası, yarım su bardağı eritilmiş tereyağı, 1 yemek kaşığı toz şeker. Cheesecake için: 2 su bardağı labne peyniri, yarım su bardağı toz şeker, 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı vanilin, yarım su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı un. Üzeri için: İnceltilmiş ceviz içi, bal veya pekmez. Yapılışı: 1. Bisküvi tabanının hazırlanması: Baklava yufkalarını ince ince doğrayın. Eritilmiş tereyağı ve toz şeker ile karıştırın. Bu karışımı, mini cheesecake kalıplarının tabanına eşit şekilde paylaştırarak sıkıca bastırın. 2. Cheesecake harcının hazırlanması: Labne peyniri, toz şeker, yumurta, vanilin, yoğurt ve unu bir kasede iyice karıştırın. 3. Pişirme işlemi: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, cheesecakeler iyice kabarana ve üzeri hafifçe kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 4. Servis ve sunum: Pişen mini cheesecakeleri fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumalarını bekleyin. Ardından üzerine inceltilmiş ceviz içi serpip, bal veya pekmezle tatlandırarak servis edebilirsiniz.