Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lotus Kremalı Cheesecake Tarifi:
Malzemeler:
- Tabanı için: 200 g lotus bisküvi, 3 çorba kaşığı (45 ml) tereyağı, 1 tatlı kaşığı (5 ml) toz tarçın 1.
- Harcı için: 400 g tam yağlı taze krem peynir, yarım su bardağı (125 ml) şeker, 3 yumurta, 3 çorba kaşığı (45 ml) un, ½ su bardağı (125 ml) lotus bisküvi kreması 1.
- Üzeri için: ½ su bardağı (125 ml) Lotus bisküvi kreması, 8 adet Lotus biscoff bisküvi 1.
Hazırlanışı:
- Fırını 180 C dereceye ısıtın 1.
- Bisküviyi blender yardımıyla toz halinde çekin 1.
- Erimiş tereyağı ve tarçını ilave edip ıslak kum kıvamı alana dek karıştırın 1.
- 8 adet küçük fırın kabının tabanlarına eşit olarak paylaştırın 1.
- Geniş bir kasede krem peynir, şeker ve vanilini mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam elde edene dek karıştırın 1.
- Karıştırmaya devam ederken yumurtaları birer birer ekleyin 1.
- Kremayı ilave edip bir dakika kadar karıştırın 1.
- Son olarak un ve bisküvi kremasını da ekleyip bir dakika daha karıştırın 1.
- Cheesecake’leri derin bir fırın tepsisine aktarıp kapların yarısına gelecek kadar su doldurun 1.
- Önceden ısıtılmış fırında 7-8 dakika fırınlayın 1.
- Cheesecake’leri önce oda sıcaklığında 1 saat, sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra Lotus bisküvi kreması ve bisküvi ile süsleyip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: