Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabaklı San Sebastian Cheesecake pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 600 gram krem peynir 1
- 300 gram labne peyniri 1
- 200 ml krema 1
- 200 gram balkabağı püresi (şekersiz) 1
- 1 su bardağı toz şeker 1
- 5 yumurta 1
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 1
- 1,5 yemek kaşığı un 1
- 1 çay kaşığı tarçın 1
- 1 çay kaşığı yenibahar 1
- Yarım çay kaşığı toz karanfil 1
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri en az 3-4 saat önce buzdolabından çıkartıp oda ısısına gelmelerini sağlayın 1.
- Fırını alt-üst ayarda 230 derecede önceden ısıtın 1.
- Mutfak mikserinin haznesine krem ve labne peynirlerini alıp, mikseri en yavaş devirde çalıştırarak peynirlerin birbirine karışmasını sağlayın 1.
- Kaymağı ve kremayı ekleyip, aynı şekilde 3-4 dakika daha çalıştırın 1.
- Toz şekeri ve balkabağını ekleyip, 2 dakika daha çalıştırın 1.
- Yumurtaları teker teker ilave edin ve her defasında mikseri 1-2 dakika çalıştırın 1.
- Baharatları ve unu eleyerek cheesecake karışımına ilave edin, bir spatula ucuyla sekiz çizerek karıştırın 1.
- 20 cm kek kalıbına yağlı kağıdı buruşturarak yerleştirin 1.
- Hazırladığınız karışımı kalıba döküp fırına verin, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Pişen cheesecake'i fırın kapağını aralık tutarak içerisinde soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan cheesecake'i oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bekletin, arzuya göre beyaz çikolatalı sos ile servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: