• Buradasın

    San Sebastian balkabağı nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Balkabaklı San Sebastian Cheesecake pişirmek için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 600 gram krem peynir 1
    • 300 gram labne peyniri 1
    • 200 ml krema 1
    • 200 gram balkabağı püresi (şekersiz) 1
    • 1 su bardağı toz şeker 1
    • 5 yumurta 1
    • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası 1
    • 1,5 yemek kaşığı un 1
    • 1 çay kaşığı tarçın 1
    • 1 çay kaşığı yenibahar 1
    • Yarım çay kaşığı toz karanfil 1
    Yapılışı:
    1. Tüm malzemeleri en az 3-4 saat önce buzdolabından çıkartıp oda ısısına gelmelerini sağlayın 1.
    2. Fırını alt-üst ayarda 230 derecede önceden ısıtın 1.
    3. Mutfak mikserinin haznesine krem ve labne peynirlerini alıp, mikseri en yavaş devirde çalıştırarak peynirlerin birbirine karışmasını sağlayın 1.
    4. Kaymağı ve kremayı ekleyip, aynı şekilde 3-4 dakika daha çalıştırın 1.
    5. Toz şekeri ve balkabağını ekleyip, 2 dakika daha çalıştırın 1.
    6. Yumurtaları teker teker ilave edin ve her defasında mikseri 1-2 dakika çalıştırın 1.
    7. Baharatları ve unu eleyerek cheesecake karışımına ilave edin, bir spatula ucuyla sekiz çizerek karıştırın 1.
    8. 20 cm kek kalıbına yağlı kağıdı buruşturarak yerleştirin 1.
    9. Hazırladığınız karışımı kalıba döküp fırına verin, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin 1.
    10. Pişen cheesecake'i fırın kapağını aralık tutarak içerisinde soğumaya bırakın 1.
    11. Soğuyan cheesecake'i oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bekletin, arzuya göre beyaz çikolatalı sos ile servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    San Sebastianın yumuşak olması için ne yapmalı?

    San Sebastian cheesecake'in yumuşak olması için şu adımları izlemek önemlidir: 1. Malzemelerin Oda Sıcaklığında Olması: Krem peynir, yumurta ve krema gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, karışımın daha homojen olmasını sağlar. 2. Aşırı Karıştırmamak: Mikserin hızını düşük tutarak karışımı çırpmak, fazla hava girmesini ve dolayısıyla çatlakların oluşmasını engeller. 3. Pişirme Süresi ve Sıcaklığı: Cheesecake'i 200°C gibi yüksek bir sıcaklıkta pişirmek, üst kısmın hızlıca karamelize olmasını sağlar. 4. Dinlendirme Süresi: Cheesecake'i pişirdikten sonra en az 4 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirmek, lezzetini ve kıvamını artırır.