Pişmeyen cheesecake yapmak için gerekli malzemeler: 2 paket burçak bisküvi; 100 gram tereyağı; 2 poşet krem şanti; 1 su bardağı süt; 300 gram labne peyniri; 350 gram frambuaz; 7 yemek kaşığı toz şeker; 1 su bardağı su; yarım çay bardağı su; 3 yemek kaşığı nişasta. Yapılışı: 1. Yulaflı bisküvileri rondodan geçirip, erimiş tereyağı ile karıştırın. 2. Pişirme kağıdı serdiğiniz kalıba döküp, bastırarak düzleştirin. 3. Buzdolabında bekletin. 4. Krem şantiyi sütle çırpıp, suyunu süzdüğünüz labneyi ekleyin ve karıştırın. 5. Dolaptan aldığınız bisküvilerin üzerine kremanızı döküp, düzleştirin. 6. Tatlıyı dolaba koyun ve 1 gece bekletin. 7. Frambuaz, toz şeker ve suyu tencereye alıp, nişastayı su ile çözdürün. 8. Frambuazlar yumuşayana kadar pişirip, blenderdan geçirin. 9. Sos birkaç dakika daha kaynadıktan sonra, ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. 10. Tatlıyı dolaptan alıp, sosu üzerine eşit şekilde yayın. 11. En az 3 saat daha dolapta beklettikten sonra, dikkatli bir şekilde kalıptan çıkarın. Püf noktaları: Kalıbın tabanına yağlı kağıt serilirse, dilimleme ve servis kolaylaşır. Tabanın üzerine sos, kek soğuk, muhallebi ise ılıkken dökülmelidir. Cheesecake ne kadar uzun süre dolapta bekletilirse, o kadar lezzetli olur. Alternatif tarifler için şu kaynaklar kullanılabilir: yemek.com; youtube.com; altinmarka.com.tr.