Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bim Limonlu Cheesecake Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 2 paket finger bisküvi (150 gr) 5
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri 5
- 100 gr tereyağı 5
- 3 paket Kerem labne 5
- 2 su bardağı toz şeker 5
- 2 çorba kaşığı süzme yoğurt 5
- 1 adet limon 5
- 1 çorba kaşığı un 5
- 1 tutam tuz 5
- 1 paket vanilin 5
- 2 adet yumurta 5
- 6-7 çorba kaşığı ahududu reçeli 5
Yapılışı:
- 100 gr tereyağını eritin 5.
- 2 paket finger bisküviyi ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini mutfak robotundan çekip un haline getirin 5.
- Erimiş tereyağını bisküvili karışımın içine ekleyin ve karışana kadar mutfak robotunu çalıştırın 5.
- Fırını alt-üst fansız olarak 180 derece de çalıştırın 5.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin 5.
- Bisküvili karışımı kek kalıbının içerisine boşaltın ve kaşıkla yayın 5.
- Tabanı düz bir bardağın altıyla yaydığınız karışımı bastırarak düzeltin 5.
- Önceden ısıtılmış fırında 8 dakika orta rafta pişirin 5.
- 1 adet limonun kabuklarını beyaz yerlerini almadan rendeleyin 5.
- Kabukları rendelenmiş limonun yarısının suyunu sıkın 5.
- 3 paket Kerem labneyi, 2 su bardağı toz şekeri, 2 çorba kaşığı süzme yoğurdu, rendelediğiniz limon kabuklarını, yarım limonun suyunu, 1 çorba kaşığı unu, 1 tutam tuzu ve 1 paket vanilini bir kapta çırparak karıştırın 5.
- Karışıma 2 adet yumurta ekleyip homojen olana kadar çırpın 5.
- Bisküvili tabanı fırından çıkarıp soğutun 5.
- Fırının ısısını 150 dereceye düşürün 5.
- Fırından çıkıp soğumuş kek kalıbını tepsiye koyduğunuz folyonun üzerine alın 5.
- Harcı kek
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: