Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cheesecake'in çatlamasının birkaç nedeni vardır:
- Aşırı veya az karıştırma: Malzemelerin homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılmaması çatlamaya yol açabilir 12.
- Yüksek ısıda pişirme: Cheesecake'in çok yüksek sıcaklıkta pişirilmesi, hızla şişmesine ve ardından çatlamasına neden olabilir 3.
- Pişme süresinin aşılması: Belirlenen pişirme süresine sadık kalınmaması, iç kısmın aşırı şişmesine ve çatlakların oluşmasına sebep olabilir 4.
- Şok ısı değişikliği: Cheesecake'in sıcak ortamdan aniden soğuk bir ortama alınması çatlamaya yol açabilir 1.
- Fan ayarı: Fırın fanının çok yüksek hızda çalışması, cheesecake'in yüzeyinin hızla sertleşmesine ve çatlamasına neden olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: