Mandalina çeşitleri arasında en yaygın olanlar şunlardır: 1. Satsuma: Japonya kökenli, tatlı, sulu ve çekirdeksiz bir türdür. 2. Ponkan: Çin, Brezilya, İspanya ve Filipinler'de yetişen, portakal büyüklüğünde iri meyvelere sahip bir türdür. 3. Tangerina: Mandalina ve pomelo meyvesinin hibrit sonucudur, kırmızımsı-portakal kabuğuna sahiptir. 4. Clementine: Mandalina ile tatlı portakalın hibritlenmesi sonucunda elde edilir, derin turuncu ve çekirdeksizdir. 5. Robinson: Büyük, lezzetli ve sulu meyveleri olan, ince kabuklu bir türdür. 6. Sanburst: Kasım-Aralık aylarında olgunlaşan, renkli ve sulu meyvelere sahip bir türdür. Bu liste, tüm mandalina çeşitlerini kapsamamaktadır ve dünya genelinde 162 ile 200 arasında farklı mandalina türü olduğu düşünülmektedir.