Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fasulye çeşitleri genel olarak iki ana gruba ayrılır: sırık fasulyeleri ve bodur fasulyeler 1.
Diğer yaygın fasulye çeşitleri ise şunlardır:
- Cino Fasulyesi: Açık yeşil, kılçıksız ve yassı bir görünüme sahip oturak fasulye çeşididir 1.
- Boncuk Ayşe Fasulyesi: Her türlü toprakta yetişebilen, açık yeşil renkli, sık ve hafif sulama gerektiren bir çeşittir 1.
- Alman Ayşe Fasulyesi: Kılçıksız ve sırık bir fasulye çeşididir, oldukça lezzetlidir 1.
- Şeker Fasulye: Erkenci, bodur bir fasulye çeşididir 1.
- Siyah Fasulye: Latin Amerika mutfağında sıkça kullanılan, siyah renkli ve kremamsı iç yapıya sahip bir çeşittir 2.
- Kırmızı Fasulye: Chili con carne gibi yemeklerin vazgeçilmez bir bileşenidir, büyük ve yuvarlak bir yapıya sahiptir 2.
- Pinto Fasulye: Meksika mutfağında sıkça kullanılan, hafif lezzetli ve kahverengi benekli bir çeşittir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: