Patatesli kol böreği yapmak için gerekli malzemeler: 5 adet yufka; 4 adet patates; 1 adet soğan; 1 tatlı kaşığı salça; 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Sosu için: 1 su bardağı sıvı yağ; 1 su bardağı süt. Yapılışı: 1. Patatesleri küp doğrayarak biraz haşlayın. 2. Yağda soğanı kavurun, salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin. 3. Haşlanmış patatesleri ekleyin, biraz pişirip altını kapatın. 4. Yufkayı ikiye bölün, geniş tarafını önünüze alarak her yerine sostan sürün. 5. İç harcı her yerine serpiştirin, sıkıca sararak gül böreği şekli verin. 6. Yağlanmış tepsinin tam ortasına koyun, geri kalan yufkaları böreğin etrafına sarın. 7. Kalan sosu üzerine sürerek 180 derecede 30 dakika pişirin. Püf noktası: Patatesleri fazla haşlamayın, çok yumuşak olursa böreğin içinde fazla ezilebilir. Hafif diri kalması, böreğe daha iyi bir doku kazandırır. Servis önerisi: Patatesli kol böreği, sıcak veya ılık olarak servis edilebilir.