Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pazılı gül böreği tarifi için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 14;
- 1 adet soğan 14;
- 10 adet pazı yaprağı 14;
- 1 çay kaşığı tuz 14;
- 1 çay bardağı yoğurt 14;
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ 14;
- 1 adet yumurta 14;
- 3 adet hazır yufka 14;
- 1 adet yumurta sarısı 14;
- 1 yemek kaşığı çörek otu 14.
Hazırlanışı:
- Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin 1.
- Pazıları yıkayıp ince ince doğrayın ve sotelediğiniz soğanların içine ekleyip karıştırın 1.
- Pazılar rengini kaybetmeden ocaktan alın ve bir kaseye koyarak soğumaya bırakın 1.
- Yufkaları üst üst koyarak 4'e bölün 1.
- Sosunu hazırlamak için yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı karıştırın 1.
- Kesmiş olduğunuz yufka parçalarının içine sosu güzelce sürün 1.
- Pazılı harcı içerisine serpiştirin 1.
- Önce rulo halinde yuvarlayın ardından ruloyu köşesinden başlayarak gül biçiminde sarın 1.
- Hazırlamış olduğunuz börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın 1.
- Kalan yoğurtlu sos karışımının içine yumurta sarısını ekleyip karıştırın ve fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün 1.
- Çörek otunu da böreklerin üzerine serptikten sonra 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin 1.
- Sıcak servis edin, afiyet olsun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: