• Buradasın

    Arnavut işi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Arnavut işi terimi, iki farklı yemek tarifi için kullanılmaktadır: Arnavut böreği ve Arnavut ciğeri.
    Arnavut böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 kg un 15
    • 1 tatlı kaşığı tuz 1
    • Aldığı kadar ılık su 1
    • 2 demet pazı 1
    • 1 soğan 1
    • 250 g eritilmiş tereyağı 1
    • 1 su bardağı sıvı yağ 1
    Yapılışı:
    1. Un ve tuzu derin bir karıştırma kabına eleyin 1.
    2. Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın 1. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
    3. Hamurun üzerini hafif nemli bir bezle örterek 20-25 dakika dinlendirin 1.
    4. İç harcını hazırlamak için pazı yapraklarının sap kısımlarını kesin ve iyice yıkayıp ince ince doğrayın 1. Soğanı da yemeklik doğrayıp pazıya ilave ederek, üzerine tuz serpin ve elinizle ovalayın 1. Suyunu sıkarak başka bir kaba alın 1.
    5. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya koyun 1. Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 24 parçaya ayırın 1. 12 adet bezeyi merdane yardımı ile tek tek tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine yağ sürün ve üst üste dizin 1.
    6. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp yağlayarak üst üste dizin ve 12 katlı 2 adet hamur elde edin 1.
    7. İlk 12 katlı hamuru merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsi içine yerleştirin 1.
    8. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın 1.
    9. Diğer 12 hamuru da aynı şekilde açıp harcın üzerini kapatacak şekilde hafif büzdürülerek yerleştirin ve kapatın 1.
    10. Üzerine kalan yağı gezdirip her yerini yağlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
    Arnavut ciğeri yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar ise şunlardır:
    Malzemeler:
    • 600 gram dana veya kuzu ciğeri 4
    • 1 çay bardağı un 4
    • 1 çay kaşığı tuz 4
    • 1 çay kaşığı karbonat 4
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Arnavut böreğinin püf noktası nedir?

    Arnavut böreğinin püf noktaları şunlardır: Hamurun açılması: Böreğin en önemli püf noktası, küçük bezelere ayrılan hamurun ince yufkalar şeklinde açılabilmesidir. Katların arasının yağlanması: Hamur katlarının arasına sıvı yağ sürülmesi önerilir. Dinlendirme: Hamurların 1 saat kadar dinlendirilmesi, yufkaların daha iyi açılmasını sağlar. İç harcın hazırlanması: Ispanak gibi malzemeler çiğ olarak kullanılmalı, ocakta kavrulmamalıdır. Fırın ayarı: Fırının önceden ısıtılması, böreğin eşit pişmesini sağlar. Pişirme: Böreğin tabanında bulunan yufkaların üst kata oranla bir veya iki eksik olmasına dikkat edilmeli, iç harç sadece orta katta kullanılmalıdır. Pişirme sırasında fırının kapağının açılması: Pişirme esnasında fırının kapağı açılabilir ve bir bıçak ucu yardımıyla yufkalara dokunulabilir. Son dokunuş: Börek piştikten sonra üzerine su serpilip temiz bir bezle örtülebilir.