Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arnavut işi terimi, iki farklı yemek tarifi için kullanılmaktadır: Arnavut böreği ve Arnavut ciğeri.
Arnavut böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg un 15
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- Aldığı kadar ılık su 1
- 2 demet pazı 1
- 1 soğan 1
- 250 g eritilmiş tereyağı 1
- 1 su bardağı sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Un ve tuzu derin bir karıştırma kabına eleyin 1.
- Üzerine yavaş yavaş ılık suyu ilave ederek yoğurmaya başlayın 1. Ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamurun üzerini hafif nemli bir bezle örterek 20-25 dakika dinlendirin 1.
- İç harcını hazırlamak için pazı yapraklarının sap kısımlarını kesin ve iyice yıkayıp ince ince doğrayın 1. Soğanı da yemeklik doğrayıp pazıya ilave ederek, üzerine tuz serpin ve elinizle ovalayın 1. Suyunu sıkarak başka bir kaba alın 1.
- Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya koyun 1. Dinlenen hamuru eşit büyüklükte 24 parçaya ayırın 1. 12 adet bezeyi merdane yardımı ile tek tek tabak büyüklüğünde açarak, üzerlerine yağ sürün ve üst üste dizin 1.
- Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp yağlayarak üst üste dizin ve 12 katlı 2 adet hamur elde edin 1.
- İlk 12 katlı hamuru merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış tepsi içine yerleştirin 1.
- Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine hazırladığınız iç harcı yayın 1.
- Diğer 12 hamuru da aynı şekilde açıp harcın üzerini kapatacak şekilde hafif büzdürülerek yerleştirin ve kapatın 1.
- Üzerine kalan yağı gezdirip her yerini yağlayın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin 1.
Arnavut ciğeri yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar ise şunlardır:
Malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: