Buradasın
Patatesli kol böreği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli kol böreği yapmak için gerekli malzemeler:
- 5 adet yufka 2;
- 4 adet patates 2;
- 1 adet soğan 2;
- 1 tatlı kaşığı salça 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 2.
Sosu için:
Yapılışı:
- Patatesleri küp doğrayarak biraz haşlayın 2.
- Yağda soğanı kavurun, salçayı ilave edin ve kavurmaya devam edin 2.
- Haşlanmış patatesleri ekleyin, biraz pişirip altını kapatın 2.
- Yufkayı ikiye bölün, geniş tarafını önünüze alarak her yerine sostan sürün 2.
- İç harcı her yerine serpiştirin, sıkıca sararak gül böreği şekli verin 2.
- Yağlanmış tepsinin tam ortasına koyun, geri kalan yufkaları böreğin etrafına sarın 2.
- Kalan sosu üzerine sürerek 180 derecede 30 dakika pişirin 2.
Püf noktası:
- Patatesleri fazla haşlamayın, çok yumuşak olursa böreğin içinde fazla ezilebilir 2.
- Hafif diri kalması, böreğe daha iyi bir doku kazandırır 2.
Servis önerisi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: