• Buradasın

    Kömbe böreği içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kömbe böreğinin içine genellikle patates, kıyma veya peynir konur 1. Ayrıca, iç harcına kuru soğan, kırmızı pul biber ve karabiber eklenerek tatlandırılır 1.
    İsteğe bağlı olarak ısırgan otu veya salça da kullanılabilir 23.

    Konuyla ilgili materyaller

    Börek malzemeleri nelerdir?

    Börek yapımında kullanılan bazı malzemeler: Yufka. İç harç. Diğer malzemeler. Börek malzemeleri, yapılan böreğin türüne ve kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.

    Pratik ve lezzetli börek içi nasıl hazırlanır?

    Pratik ve lezzetli börek içi hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Kıymalı Börek İçi: - 250 gr kıymayı kavurmak için tencereye alın. - Üzerine 1 kuru soğanı küp küp doğrayın ve 2 tane iç çekirdekleri çıkartılmış sivri biberi küçük küçük doğrayın. - Karışıma 3 su bardağı içme suyu ekleyin ve tuz, karabiber ekleyerek karıştırın. - Biraz pişince 2 tane domatesi rendeleyip tencereye ekleyin ve suyun iyice çekmesini bekleyin. - Doğradığınız 3-4 dal maydanozu ekleyip karıştırın ve iç harcınız hazır. 2. Haşhaşlı Börek İçi: - Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin ve ortasını havuz gibi açın. - Mayayı ılık suyla eriterek unun ortasına ekleyin ve tuz ile kalan suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın. - Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. - Hamuru eşit parçalara bölüp her bir parçayı merdane yardımıyla açın. - Açılan hamur parçalarını erittiğiniz tereyağı veya sıvı yağ ile iyice yağlayın ve haşhaş ezmesi sürün. - Hamurları rulo şeklinde sarıp yuvarlak bir tepsiye spiral şeklinde dizin ve tekrar yağ sürerek 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

    Kömbe tarifi nasıl yapılır?

    Kömbe tarifi için gerekli malzemeler: Hamur için: 5 su bardağı un; 1,5 su bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz. İç harç için: 4 adet soğan; 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası; 2 yemek kaşığı su; 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber; 1 tatlı kaşığı isot; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı tuz; 2 yemek kaşığı tereyağı. Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt; 1/2 su bardağı su. Yapılışı: 1. Un ve tuzu karıştırın, üzerine suyu ekleyip 7-8 dakika yoğurun. 2. Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve merdane ile açın. 3. İlk yufkayı pişirme kabına serin, üzerine yağlanmış 2 kat daha yufka ekleyin. 4. Ortasına kavrulmuş soğanı ekleyin ve aynı işlemi tekrarlayın. 5. Bıçakla kesikler atın, yoğurt ve su karışımını fırça ile sürün. 6. 190 derece fırında üzeri renk alana kadar pişirin. Antakya kömbesi tarifi için gerekli malzemeler: 150 gram eritilmiş tereyağı veya margarin; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 çay bardağı süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya; 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı; Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi; 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi; 3-4 su bardağı un; Susam. Yapılışı: 1. Tereyağını eritip soğuması için bir yoğurma kabına alın. 2. İçine sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın. 3. Şeker ve kömbe baharat