Endomorfik vücut tipine sahip kişilerin tüketmesi önerilen bazı besinler: Et ve balık: Tavuk, hindi, somon. Süt ürünleri: Yoğurt, süt. Meyve ve sebzeler: Kırmızı meyveler, elma, armut, kuşkonmaz, kabak, domates, soğan, yeşil sebzeler. Tahıllar ve nişastalı gıdalar: Tatlı patates, kinoa, esmer pirinç, yulaf, fasulye. Yağlı tohumlar: Badem, antep fıstığı, kabak çekirdeği, ay çekirdeği. Kaçınılması gereken bazı besinler: Beyaz ekmek, beyaz pirinç, geleneksel makarna ve simit. Şeker ve şeker içeren besinler, tatlılar. Alkolsüz şekerli içecekler, enerji ve spor içecekleri. Kepek gevreği, yulaf ezmesi ve rafine tahıllar. Ağır işlenmiş veya kızartılmış gıdalar. Kırmızı et. Yüksek oranda sodyum içeren besinler. Hindistan cevizi yağı gibi doymuş yağ içeren yağlar. Endomorfik vücut tipine sahip kişilerin, diyetlerini oluştururken bir uzmana danışmaları önerilir.