Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaf ezmesinin en faydalı hali, günde 1/2 ila 1 su bardağı tüketilerek elde edilir 2. Bu miktar, dengeli bir diyetin parçası olarak yeterli lif, protein ve diğer besin maddelerini sağlar 2.
Yulaf ezmesini tüketmenin bazı yolları:
- Pişirme: Sıcak su veya süt ile yumuşatılarak tüketilebilir 3. Üzerine tarçın, bal veya taze meyve dilimleri eklenebilir 3.
- Yoğurt veya süt ile karıştırma: Yoğurt veya süt ile karıştırılarak, meyve ve kuru yemişlerle zenginleştirilebilir 3.
- Atıştırmalıklar: Meyve, bal ve fıstık ezmesi ile karıştırılıp bar şeklinde tüketilebilir 3.
Çölyak hastalığı, gut, mide ve bağırsak problemleri olan kişilerin yulaf ezmesi tüketmeden önce doktorlarından onay almaları gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: