Evde badem yağı yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı çiğ badem; 1 çay bardağı kaju; Yarım çay kaşığı pembe Himalaya tuzu; 1 yemek kaşığı çiya tohumu; 1 yemek kaşığı damla çikolata. Yapılışı: 1. Bademleri oda sıcaklığında suyun içinde 12-24 saat bekletin, ardından kabuklarını soyun. 2. Fırını 150 derecede ısıtın, fırın tepsisine dizdiğiniz bademleri sarımsı, kahverengimsi renk alıncaya kadar kavurun. 3. Kavrulmuş bademleri blenderdan pürüzsüz bir yağ haline gelene kadar geçirin, pembe Himalaya tuzunu ekleyin ve yeniden çalıştırın. 4. Karışımı ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayın. 5. Tüketeceğiniz zaman üzerine chia tohumları ve damla çikolatayı ekleyin. Alternatif yöntem: 1. Acı bademleri iyice yıkayın ve kurutun. 2. Bademleri bir blenderda veya havanda ezin, ince bir macun kıvamına getirin. 3. Ezilmiş bademleri tülbent veya ince bir süzgeç yardımıyla sıkın. 4. Daha fazla yağ elde etmek istiyorsanız, bademleri düşük sıcaklıkta ısıtarak yağın daha kolay ayrışmasını sağlayın. 5. Elde ettiğiniz yağı cam bir kavanoza koyun ve serin, karanlık bir yerde saklayın. Not: Acı badem yağı, yüksek miktarda amigdalin içerir ve bu madde vücutta siyanüre dönüşebilir, bu nedenle tüketim amaçlı kullanmadan önce çok dikkatli olunmalıdır.