Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde badem yağı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1,5 su bardağı çiğ badem 1;
- 1 çay bardağı kaju 1;
- Yarım çay kaşığı pembe Himalaya tuzu 1;
- 1 yemek kaşığı çiya tohumu 1;
- 1 yemek kaşığı damla çikolata 1.
Yapılışı:
- Bademleri oda sıcaklığında suyun içinde 12-24 saat bekletin, ardından kabuklarını soyun 1.
- Fırını 150 derecede ısıtın, fırın tepsisine dizdiğiniz bademleri sarımsı, kahverengimsi renk alıncaya kadar kavurun 1.
- Kavrulmuş bademleri blenderdan pürüzsüz bir yağ haline gelene kadar geçirin, pembe Himalaya tuzunu ekleyin ve yeniden çalıştırın 1.
- Karışımı ağzı kapalı bir cam kavanozda saklayın 1.
- Tüketeceğiniz zaman üzerine chia tohumları ve damla çikolatayı ekleyin 1.
Alternatif yöntem:
- Acı bademleri iyice yıkayın ve kurutun 2.
- Bademleri bir blenderda veya havanda ezin, ince bir macun kıvamına getirin 2.
- Ezilmiş bademleri tülbent veya ince bir süzgeç yardımıyla sıkın 2.
- Daha fazla yağ elde etmek istiyorsanız, bademleri düşük sıcaklıkta ısıtarak yağın daha kolay ayrışmasını sağlayın 2.
- Elde ettiğiniz yağı cam bir kavanoza koyun ve serin, karanlık bir yerde saklayın 2.
Not: Acı badem yağı, yüksek miktarda amigdalin içerir ve bu madde vücutta siyanüre dönüşebilir, bu nedenle tüketim amaçlı kullanmadan önce çok dikkatli olunmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: