En güzel badem tatlısı için aşağıdaki tariflerden yararlanabilirsiniz: 1. Badem Tatlısı Tarifi (Lezzet Dergisi): - Malzemeler: 1 su bardağı toz badem, 1 yumurta, 1 çay bardağı pudra şekeri, 125 gr eritilmiş tereyağı, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, tuzsuz bütün badem. - Şerbet için: 2 su bardağı toz şeker, 1.5 su bardağı su, yarım limonun suyu. - Hazırlanışı: 1. Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. 2. Çukur bir kaba toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı alıp yoğurun. 3. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. 5. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. 2. Badem Tatlısı Tarifi (Diyetkolik): - Malzemeler: 5 çorba kaşığı yoğurt (yarım yağlı), 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı irmik, 3 su bardağı buğday unu, 5 su bardağı şeker, 1.5 çay kaşığı ayçiçek yağı, 2 adet yumurta. - Hazırlanışı: 1. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, un ve irmiği kullanarak yumuşak bir hamur yapın. 2. Hamurdan küçük parçalar kopararak badem şekli verin ve bu şekilleri geriye kalan irmiğe bulayın. 3. Bunları yağlanmış tepsiye dizin ve 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. 4. 5 su bardağı şekeri 5 su bardağı su ile koyulaşıncaya kadar tencerede kaynatın. 5. Sıcak hamurların üzerine soğuk şerbeti dökün.