Bademlerin muhafaza edilmesi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Serin ve kuru bir yer: Bademleri nemden uzak, serin ve havalandırılan bir yerde saklamak gerekir 12. Dolap veya kiler gibi yerler uygun olabilir.
- Hava geçirmez kap: Bademleri cam kavanoz veya plastik saklama kabı gibi hava geçirmez kaplarda saklamak tazeliklerini daha uzun süre korumalarına yardımcı olur 12.
- Güneş ışığından koruma: Güneş ışığına maruz bırakmak, yağlarının okside olmasına ve bayatlamalarına neden olabilir 12. Bu yüzden bademleri güneş ışığından uzak tutun.
- Dondurucuda saklama (isteğe bağlı): Uzun süre saklamak isterseniz, bademleri hava geçirmez bir kap içinde dondurucuda saklayabilirsiniz 14. Bu şekilde saklandığında tazeliğini ve besin değerini koruyabilirsiniz.
Doğru şekilde saklandığında bademler genellikle yaklaşık 1 yıl süreyle taze kalabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: