Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kavrulmuş badem, işleme sırasında bazı besin öğelerini kaybedebilir 4. Özellikle yüksek sıcaklıklarda yapılan kavurma işlemleri, bademlerin besin değerlerini olumsuz etkileyebilir 1.
Kavrulmuş bademde besin değeri kaybına neden olan bazı unsurlar şunlardır:
- Vitamin kaybı 1. E vitamini gibi antioksidanlar, yüksek sıcaklıklarda hızla bozulabilir 1.
- Yağ asitlerinin oksitlenmesi 1. Aşırı kavurma, yağ asitlerinin oksitlenmesine neden olarak besin değeri kaybına yol açabilir 1.
- Mineral ve protein kaybı 5. Badem, kavrulma sırasında yüksek ısı nedeniyle içeriğindeki mineral ve proteinleri kaybedebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: