Buradasın
Teriyaki soslu et nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Teriyaki soslu et yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 750 gr bonfile 1;
- 100 gr teriyaki sos 1;
- 50 gr soya sos 1;
- 3 adet kırmızı biber (isteğe göre acı kırmızı biber) 1;
- 50 gr esmer şeker 1;
- 500 gr baby ıspanak 1;
- zeytinyağı 1;
- tuz, karabiber, biberiye 1.
Yapılışı:
- Etler madalyon şeklinde dilimlenir ve iki saat önceden tuz, karabiber, zeytinyağı ve taze biberiye ile marine edilir 1.
- Marine işleminden sonra ayrı bir tavada teriyaki sos, soya sos ve esmer şeker ile bir sos hazırlanır 1.
- Bonfileler istenilen pişme derecesine göre yüksek ateşte iki yüzü de pişirilir ve dilimlenir 1.
- Son aşamada ıspanaklar ve sos ile birleştirilir, bir kez daha ocakta sotelenir ve servis edilir 1.
Teriyaki soslu et yapmak için kullanılabilecek diğer tarifler için şu siteler ziyaret edilebilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: