Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tandır kebabı, Türkiye'nin çeşitli yörelerine aittir. İşte bazı örnekler:
- Akşehir Tandır Kebabı: Konya'nın Akşehir ilçesi ile özdeşleşen, kuzu etinin meyve odunu ile ısıtılmış taş fırınlarda közde pişirme tekniği ile yapılan bir yemektir 1.
- Arapgir Tandır Kebabı: Malatya'nın Arapgir ilçesinde, 1 yaşındaki iğdiş edilmiş keçilerin karkas etiyle, meşe odunu kullanılarak tandırda pişirilir 13.
- Denizli Tandır Kebabı: Sakız ağacı odunu ile yakılan tandır fırınında, yaşını doldurmamış süt kuzusu etinin geleneksel yöntemle pişirilmesi ve pide ile servis edilmesiyle yapılır 14.
- Yozgat Tandır Kebabı: Yozgat'ta, 1 yaş kuzulardan elde edilen etle, özel tandır ocaklarında iki taraflı ateşin ortasında şişlere takılarak pişirilir 1.
Ayrıca, Dalama Tandırı ve Çorum Tandır Kebabı da diğer örnekler arasındadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: