Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt, 6-8 saat mayalandıktan sonra taş gibi sert bir kıvam alır 3. Ancak bu süre, ortam sıcaklığına ve kullanılan süt miktarına bağlı olarak değişebilir 3.
Yoğurdun taş gibi olması için:
- Kaliteli ve tam yağlı süt kullanılması önerilir 34.
- Sütün sıcaklığı 45°C'ye düşene kadar beklenmelidir 13.
- Maya miktarı, 1 litre süt için 1 yemek kaşığı yoğurt olacak şekilde ayarlanmalıdır 13.
- Mayalama sırasında kabın hareket ettirilmemesi ve kapağın kapalı tutulmaması gerekir 12.
- Mayalanma sonrası yoğurt, buzdolabında birkaç saat dinlendirilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: