Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açıkta kalan yoğurdun kaç günde bozulacağı, yoğurdun türüne ve saklama koşullarına bağlıdır:
- Ev yapımı yoğurtlar: 2-3 gün içinde tüketilmelidir 135.
- Paketlenmiş hazır yoğurtlar: Açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir 135.
Yoğurt, uygun sıcaklıklarda saklanmadığında ekşiyebilir, ancak bu her zaman bozulma belirtisi değildir 13. Yoğurdun bozulduğunu anlamak için tadında ekşiliğin yanı sıra keskin ve alkollü bir tat olup olmadığına ve renginde değişiklikler olup olmadığına dikkat edilmelidir 13. Daha ileri düzeydeki bozulmalarda yoğurdun üzerinde küflenme başlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: