Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurdun uzama nedenleri arasında şunlar sayılabilir:
- Mayada fabrika tipi asidofilus-bifidus bakterilerinin bulunması 2.
- Sütün ya da ortamın yeterince steril olmaması 2.
- Sütün sıcaklığının çok düşük ya da çok yüksek olması 23.
- Yoğurt bakterilerinin dengesiz çoğalması 2.
- Mayalama süresinin uzaması veya sıcaklık kontrolünün tam sağlanamaması 3.
- Kullanılan sütün pastörize edilmiş tam yağlı süt olmaması 3.
- Kullanılan ana yoğurt (starter kültür) içeriğindeki bakteri türleri veya canlılık oranının farklı olması 3.
Uzama, besin değeri açısından büyük bir tehlike arz etmese de tüketim açısından tercih edilmez 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: