Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yoğurt mayalama püf noktaları şunlardır:
- Süt Seçimi: Katkı maddesi içermeyen, günlük taze süt tercih edilmelidir 12.
- Maya Miktarı: 3 kg süt için yaklaşık 1 yemek kaşığının dörtte biri kadar yoğurt mayası yeterlidir 1.
- Isı Kontrolü: Yoğurt mayalamak için ideal sıcaklık, parmağınızı sütte 10 saniye tutabildiğiniz ılıklıktadır (40-45 derece) 23.
- Havalandırma: Kaynayan sütü karıştırarak havalandırın ve sütü 10-15 dakika daha düşük ateşte tutun 1.
- Mayalama Süresi: Yoğurt, 6-8 saat boyunca sıcak bir ortamda mayalanmalıdır 3.
- Saklama Koşulları: Mayalanan yoğurt, buzdolabında soğutulmalı ve en az 2 gün bekletilerek tüketilmelidir 2.
Ayrıca, nohut unu kullanarak yoğurdun kıvamını daha yoğun hale getirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: