Buradasın
Yiyecek içecek hizmetleri alanı temel yiyecek üretimi ve servis dersi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Temel Yiyecek Üretimi ve Servis Dersi, 9. sınıf öğrencilerine iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri doğrultusunda temel yiyecek üretimi ve servisi ile ilgili bilgi ve becerilerin kazandırılmasını amaçlar 23.
Dersin bazı kazanımları:
- Tekniğine uygun salon düzenlemeleri yapma 3.
- İş sağlığı ve güvenliği kurallarına uygun içecek hazırlıkları yapma 3.
- Hijyen kurallarına uygun elde ve makinede bulaşık yıkama 3.
- Uluslararası doğrama teknikleri kullanarak garnitür hazırlama 3.
- Reçeteye göre çorba ve hamur işleri hazırlama 3.
Servis dersi ise:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: