Buradasın
Yiyecek içecek hizmetleri alanı temel yiyecek üretimi ve servis dersi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek içecek hizmetleri alanında temel yiyecek üretimi ve servis dersi, iki ana bölümden oluşur:
- Temel Yiyecek Üretimi: Bu ders, besin öğelerine göre günlük menü planlama, yiyecekleri doğrama ve pişirme teknikleri ile servise hazırlama konularını içerir 12. Modüller arasında hijyen ve sanitasyon, bulaşık yıkama, sebzeleri pişirmeye hazırlama ve çeşitli yemeklerin yapımı yer alır 1.
- Servis: Bu ders, servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim sunar 34. Konular arasında konuk kabulü, yiyecek içecek siparişi alma, klasik ve modern usullerde servis yapma yer alır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: