Buradasın
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı etlerin hazırlanması nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanında etlerin hazırlanması, etlerin türüne ve yapılacak yemeğe göre farklı yöntemlerle gerçekleştirilir 13.
- Marinasyon: Etin asitli maddelerin etkisiyle yumuşaması için marine edilmesi 13.
- Pişirme: Bağ dokusu fazla olan etler bol su ile uzun süre kaynatılarak veya kıyma yapılarak; bağ dokusu az olan etler ise kendi suyuyla veya sebzelerin suyuyla kısa sürede pişirilir 13.
- Dondurma ve çözdürme: Etler, kullanım amacına göre parçalara ayrılır, dondurulur ve ihtiyaç duyulduğunda çözülür 13.
- Ön hazırlık: Etler, pişirme öncesi gerekli işlemlere tabi tutulur; örneğin, küçük parça etler için kısa süreli marinasyon yapılır 13.
Bu işlemler, aşçılık gibi yiyecek ve içecek hizmetleri meslek dallarında eğitim müfredatlarında yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: