Buradasın
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı patates garnitürü nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek ve içecek hizmetleri alanında patates garnitürü, et yemeklerinin yanında sunulan, patatesle yapılan tamamlayıcı yiyeceklerdir 13.
Bazı patates garnitür çeşitleri:
- Jacket patates: Kabuklarıyla haşlanmış, tereyağı ve kremadan geçirilerek servis edilen patates 13.
- Pommes chips: Sıcakken ızgara etlerle, soğukken ise kokteyl ve büfelerde servis edilen ince dilimlenmiş patates 3.
- Pommes purée (püre patates): Haşlanıp ezilerek, süt, krema, beyaz biber ve küçük hindistan cevizi (nutmeg) ile pişirilen patates 14.
- Sote patates: Paysanne doğranıp tavada kızartılan patates 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: