Buradasın
Tutmayan yoğurttan lor peyniri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tutmayan yoğurttan lor peyniri yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Yoğurdu Isıtmak: Geniş bir tencereye koyulan yoğurt, kısık ateşte ısıtılır ve yanmaması için sürekli karıştırılır 13.
- Sirke veya Limon Suyu Eklemek: Yaklaşık 1 litre yoğurt için 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu eklenir ve karıştırılır 13.
- Karışımın Süzülmesi: Yoğurt kesilmeye başladığında, tencere kapatılır ve soğumaya bırakılır. Ardından temiz bir tülbent veya ince süzgeç yardımıyla peynir süzülür 13.
- Suyun Sıkılması: Tülbentte kalan peynir iyice sıkıştırılarak fazla suyu çıkarılır 1.
Süzülen peynir altı suyu, çorbalarda ve hamur işlerinde kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: