• Buradasın

    Lor peynirinin sert olması için ne yapmalı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Lor peynirinin sert olması için, limon suyu veya sirkeyi kaynayan süte değil, ocak kapatıldıktan sonra ilk sıcağı geçmiş süte eklemek gerekir 1.
    Adımlar:
    1. Sütü kaynatın ve tam kabarıp tencereden taşma noktasına geldiğinde ocağı kapatın 13.
    2. 1-2 dakika bekleyerek ilk öfkeli sıcağının geçmesini sağlayın 1.
    3. Limon suyu veya sirkeyi yavaşça ekleyip sadece bir iki kez nazikçe karıştırın 1.
    4. Tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika kendi halinde kesilmeye bırakın 1.
    Ayrıca, pıhtının daha fazla su kaybetmesi için süzme bezine basınç uygulamak da sert bir yapı elde etmeye yardımcı olabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Lor peyniri en güzel nasıl yapılır?

    Lor peyniri yapmak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır: Yemek.com'da yer alan tarife göre: 2 kg çiğ sütü tencereye alıp ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 3-4 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Süt yavaş yavaş kesilmeye başlayacaktır, hafif hafif karıştırın. Lorların altında sarı su berrak bir su belirmeye başlayınca ocağın altını kapatın. Lorları dilerseniz kevgirle alın ve süzgeçte suyunu süzün. İçerisine tuz ekleyebilirsiniz. Nefisyemektarifleri.com'da yer alan tarife göre: 2 litre çiğ sütü tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan sütün içerisine 1 adet limon suyu (4 yemek kaşığı) ilave edin. Limon suyunu ekledikten sonra süt kesilmeye başlayacaktır, hafif hafif karıştırmaya devam edin. Peynirin altındaki süt sarı berrak bir renk alana kadar yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve bir tel süzgeç ya da temiz bir bez üzerine boşaltın. Süzgeçte kalan lor peynirlerin üzerine tahta bir kaşıkla bastırarak suyunun süzülmesini sağlayın. İçerisine isteğe bağlı tuz ekleyin ve karıştırın. Lor peyniri yaparken, çiğ süt kullanılıyorsa kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kaynatılması önerilir. Lor peyniri tarifi ve yapım yöntemleri hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları da inceleyebilirsiniz: YouTube: Lor Peyniri Tarifi | Nasıl Yapılır?. Kevserinmutfagi.com: Lor Peyniri Tarifi. Lezzet.com.tr: Lor Peyniri.

    5 kilo süte ne kadar sirke konur lor peyniri için?

    5 kilo süt için 5 yemek kaşığı sirke kullanılabilir. Lor peyniri yapımında kullanılacak sirke miktarı, sütün kesilmesini sağlayacak kadar olmalıdır. Lor peyniri tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler. Yapılış. Lor peyniri, hava almayan kaplarda buzdolabında 1 haftaya kadar dayanabilir.