Buradasın
5 kilo süte ne kadar sirke konur lor peyniri için?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
5 kilo süt için 5 yemek kaşığı sirke kullanılabilir 3.
Lor peyniri yapımında kullanılacak sirke miktarı, sütün kesilmesini sağlayacak kadar olmalıdır 14. Miktarın çok fazla olması önemli değildir 14.
Lor peyniri tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
- Malzemeler 2. 4 kg çiğ süt, 1 yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi, 1 çay bardağı limon suyu 2.
- Yapılış 2. Derin bir tencereye 4 kg süt koyun ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın 2. Süt kaynamaya başladığında içerisine limon suyu ve sirkeyi ilave edin 2. Tekrar karıştırdıktan sonra, sütün yavaş yavaş kesildiğini göreceksiniz 2. Kesilme başladıktan 4-5 dakika sonra sütü ocaktan alın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin 2. 1 saat sonunda kesilen parçaları süzgeç ile alın ve temiz bir tülbentin üzerine koyun 2. Tülbenti güzelce sıkarak fazla suyun süzülmesini sağlayın 2. 10-15 dakika boyunca peyniri tülbentin içinde bekletin 2. Ardından kaplara doldurarak afiyetle tüketebilirsiniz 2.
Lor peyniri, hava almayan kaplarda buzdolabında 1 haftaya kadar dayanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: