Buradasın
Süt kesigi ile lor peyniri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt kesiği ile lor peyniri yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sütün kesilmesi: Sütü tencereye koyup kaynama noktasına gelene kadar ısıtın 14.
- Kesme işleminin başlatılması: Tuz, limon suyu veya sirke ekleyin 14.
- Topaklanma: Süt kesilmeye başlayıp topaklanmaya başlayınca tencereyi kapatıp 10 dakika bekleyin 1.
- Suyun ayrılması: Kaynatmaya devam ederek sütün suyunun ayrışmasını sağlayın 14.
- Süzme: Tülbent veya ince bir eleğe koyup suyun süzülmesini bekleyin 14.
- Tuzlama ve saklama: Süzülen loru hafif tuzlayıp buzdolabında saklayın 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: