Buradasın
Süt kesigi ile lor peyniri nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt kesigi ile lor peyniri yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Sütü tencereye alın ve kaynamaya yakın içine sirkeyi ekleyin ve karıştırın 12.
- Fokurdamaya başlayınca sütün kesildiğini ve topak topak olduğunu göreceksiniz 1.
- Ocağı kapatın ve sütü yarım saat bekletin 1.
- Daha sonra temiz bir tülbent veya bez yardımıyla sütün suyunu süzün 12.
- Lor peynirini dolaba koyup dinlendirin 1. İsteğe göre çeşitli otlar, baharatlar ekleyebilirsiniz 1.
Ayrıca, kesilmiş süt kullanarak da lor peyniri yapabilirsiniz 3. Bunun için:
- 1,5 kilogram sütü süzgeçten geçirerek geniş bir tencereye alıp orta ateşte ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın 3.
- Parça parça olunca altını kısın ve karıştırın 3.
- Peynirin daha beyaz ve hafif ekşimtırak bir tat olması için içerisine 2 su bardağı kadar yoğurt ekleyin ve 5 dakika daha pişirin 3.
- İyice kesik kesik olunca ocağın altını kapatıp beklemeye bırakın 3.
- Soğuduktan sonra peyniri süzgeçten geçirip suyunu süzün 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: