Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçın ve şekerle çörek yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 4 su bardağı un 1;
- 1 paket kuru maya 1;
- 3 yemek kaşığı şeker 1;
- 1 çay kaşığının yarısından az tuz 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 yumurta 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1.
İç harcı için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Un, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın 1.
- Orta kısmını açıp etrafına mayayı dökün 1.
- Ilımış sütü de üzerine döküp yoğurmaya başlayın 1.
- Yumurta ve yağı da koyup yoğurmaya devam edin 1.
- Mayalanmaya bırakın 1.
- Hamurunuzu yuvarlak biçimde açabildiğiniz kadar açın 1.
- İçerisine yumuşatılmış tereyağını her yerine yetecek kadar sürün 1.
- Tarçınlı şeker karışımını da eşit bir şekilde her yere dökün 1.
- Hamurunuzu rulo şeklinde sarın 1.
- 2-3 cm kesin 1.
- Kesilen yerleri dışa bakacak şekilde tahta kaşığın yuvarlak arka kısmıyla ortadan batırın 1.
- 10-15 dakika fırana koymadan dinlendirin 1.
- 175 °C'de ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin 1.
Alternatif olarak, aşağıdaki malzemeler ve tarif de kullanılabilir:
- 1 çay bardağı ılık süt 2;
- yarım çay bardağı ılık su 2;
- 2,5 tatlı kaşığı instant maya 2;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 adet yumurta 2;
- 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 2.
**
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: