Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçın ve şekerle çörek yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 2.5 su bardağı un 1
- 1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya (yaklaşık 5-7 gram) 1
- 1/2 su bardağı süt (ılık) 1
- 1/4 su bardağı toz şeker 1
- 1/4 su bardağı tereyağı veya margarin (eritilmiş) 1
- 1 adet yumurta 1
- Yarım çay kaşığı tuz 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (eritilmiş) 2
- 1/3 su bardağı kahverengi şeker 1
- 2 yemek kaşığı tarçın 1
- 1 yumurta sarısı 1
- 1 yemek kaşığı süt 1
Hazırlanışı:
- Unu bir karıştırma kabına alın ve ortasını havuz gibi açın 1.
- Ilık sütü ve toz şekeri mayanın üzerine dökün ve mayanın köpürmesini sağlayın 1.
- Eritilmiş tereyağı veya margarini, yumurtayı ve tuzu ekleyin 1.
- Malzemeleri iyice karıştırın ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun 1.
- Hamuru kabın üstünü kapatıp yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın 1.
- Eritilmiş tereyağı veya margarini, kahverengi şeker ve tarçını küçük bir kapta karıştırın 1.
- Mayalanan hamuru unlanmış bir zeminde dikdörtgen şeklinde açın ve iç dolgu karışımını hamurun üzerine yayın 1.
- Hamuru uzun kenarından rulo yapın ve ruloyu eşit büyüklükte dilimlere kesin 1.
- Dilimleri yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı ve süt karışımı sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 180°C (355°F) fırında çörekler altın rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığında biraz dinlendirin ve servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: