Tarçın ve şekerle çörek yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 4 su bardağı un; 1 paket kuru maya; 3 yemek kaşığı şeker; 1 çay kaşığının yarısından az tuz; 1 su bardağı süt; 1 yumurta; 4 yemek kaşığı sıvı yağ. İç harcı için: 2 yemek kaşığı yumuşatılmış tereyağı; 2 yemek kaşığı şeker; 1 yemek kaşığı tarçın. Üzeri için: 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı; 1 yemek kaşığı şeker; 1 tatlı kaşığı tarçın. Yapılışı: 1. Un, şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın. 2. Orta kısmını açıp etrafına mayayı dökün. 3. Ilımış sütü de üzerine döküp yoğurmaya başlayın. 4. Yumurta ve yağı da koyup yoğurmaya devam edin. 5. Mayalanmaya bırakın. 6. Hamurunuzu yuvarlak biçimde açabildiğiniz kadar açın. 7. İçerisine yumuşatılmış tereyağını her yerine yetecek kadar sürün. 8. Tarçınlı şeker karışımını da eşit bir şekilde her yere dökün. 9. Hamurunuzu rulo şeklinde sarın. 10. 2-3 cm kesin. 11. Kesilen yerleri dışa bakacak şekilde tahta kaşığın yuvarlak arka kısmıyla ortadan batırın. 12. 10-15 dakika fırana koymadan dinlendirin. 13. 175 °C'de ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Alternatif olarak, aşağıdaki malzemeler ve tarif de kullanılabilir: 1 çay bardağı ılık süt; yarım çay bardağı ılık su; 2,5 tatlı kaşığı instant maya; 2 yemek kaşığı toz şeker; 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş); 1 çay kaşığı tuz; 1 adet yumurta; 3-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin).