Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel çörek hamuru için aşağıdaki tarifler değerlendirilebilir:
- İçi dolgulu yumuşak çörek hamuru 1. Bir yoğurma kabına süt, instant maya ve toz şeker eklenerek karıştırılır 1. Üzerine sıvı yağ, yumurta akı, kabartma tozu ve tuz eklenir 1. Yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak, ele hafif yapışan bir hamur elde edilir 1.
- Kahvaltılık çörek hamuru 2. Ilık süt, şeker ve maya bir kaba alınır, karıştırıp 5-10 dakika mayanın aktive olması için bekletilir 2. Üzerine yumurtalar, zeytinyağı ve tuz eklenir, karıştırılır 2. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak, ele hafif yapışan bir hamur yoğurulur 2.
- Kolay çörek hamuru 3. Süt ve tereyağı bir sos tenceresinde ısıtılıp, un, toz şeker, maya ve süt karışımı hamur kancalı bir miksere konur 3. Düşük hızda 5 dakika, hamur toparlanana kadar karıştırılır 3. Hamur, hafif unlanmış bir yüzeyde pürüzsüz olana kadar yoğrulur 3.
Çörek hamuru yaparken, unun yavaş yavaş eklenmesi ve hamurun yumuşak bir kıvam alması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: