Buradasın
Tahin ve pekmezle katmer nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin ve pekmezle katmer yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı pekmez 1;
- 1 çay bardağı tahin 1;
- 2 adet yufka 1;
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1;
- 1 su bardağı file antep fıstığı 1.
Yapılışı:
- Yufkayı düz bir zemine yayın 1.
- Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin 1.
- 1 çorba kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı antep fıstığı serpin 1.
- Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin 1.
- Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin 1.
- Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün 1.
- Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın 1.
- Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın 1.
- Dilimleyip, üzerine antep fıstığı serperek servis yapın 1.
Ayrıca, tahinli katmer yapmak için şu malzemeler gereklidir:
- 1 su bardağı ılık süt 2;
- 1 su bardağı ılık su 2;
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 paket kuru maya 2;
- 5 su bardağı un 2.
Yapılışı:
- Unu kaba alıp ortası açılır 2.
- Sırasıyla maya, su, süt, şeker ve tuz eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir 2.
- Yoğrulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır 2.
- Mayalanan hamur 10 bezeye ayrılır 2.
- Bu arada tereyağı eritilerek tahin ile karıştırılır 2.
- Bezeler tek tek açılıp aralarına tahinli karışım sürülüp rulo yapılır 2.
- Yapılan rulo gül şeklinde sarılır 2.
- Yapılan hamurlar tepsiye dizilip buzdolabında soğutulur 2.
- Soğutulan hamur tavada arkalı önlü pişirilerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: