Buradasın
Tahin ve pekmezli çörek nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tahin ve pekmezli çörek yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un 2;
- 1 su bardağı tahin 2;
- 1 su bardağı pekmez 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı vanilya 2;
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak) 2;
- Yarım su bardağı şeker 2;
- İsteğe bağlı olarak susam (üzeri için) 2.
Yapılışı:
- Geniş bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, tuz ve vanilyayı ekleyin 2. Karıştırarak iyice harmanlayın 2.
- Ayrı bir kapta tahin, pekmez, süt, yumurta ve şekeri karıştırın 2. Tüm malzemeler iyice birbirine geçene kadar çırpın 2.
- Islak karışımı un karışımına ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırmaya başlayın 2. Hamur bir bütün haline gelene kadar yoğurun 2.
- Hamuru unlu bir zemine alın ve merdane ile açın 2. İstediğiniz kalınlıkta açtıktan sonra, hamuru üçgen veya dikdörtgen şeklinde kesin 2.
- Her bir parçanın ortasına bir miktar tahin ve pekmez karışımından koyun ve rulo yaparak sarın 2.
- Hazırladığınız çörekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 2. Üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve isterseniz susam serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin 2.
- Çöreklerin altın rengini aldığını görünce fırından çıkarabilirsiniz 2.
- Piştikten sonra birkaç dakika soğuması için bekletin 2. Ardından sıcak veya ılık olarak servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: