Tahin ve pekmezle katmer yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı pekmez; 1 çay bardağı tahin; 2 adet yufka; 2 yemek kaşığı toz şeker; 1 su bardağı file antep fıstığı. Yapılışı: 1. Yufkayı düz bir zemine yayın. 2. Üzerine yarım çay bardağı tahin sürüp, pekmez gezdirin. 3. 1 çorba kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı antep fıstığı serpin. 4. Yufkanın karşılıklı iki tarafını hafif üst üste gelecek şekilde ortada birleştirin. 5. Karşılıklı diğer iki tarafı da aynı şekilde hazırlayıp kare şekline getirin. 6. Yufka uçlarının açılmaması için iç taraflarına az miktarda su sürün. 7. Yapışmaz yüzeyli tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. 8. Kalan 1 adet yufka ve malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. 9. Dilimleyip, üzerine antep fıstığı serperek servis yapın. Ayrıca, tahinli katmer yapmak için şu malzemeler gereklidir: 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 2 tatlı kaşığı toz şeker; 1 çay kaşığı tuz; 1 paket kuru maya; 5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Unu kaba alıp ortası açılır. 2. Sırasıyla maya, su, süt, şeker ve tuz eklenerek yoğrulup yumuşak bir hamur elde edilir. 3. Yoğrulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır. 4. Mayalanan hamur 10 bezeye ayrılır. 5. Bu arada tereyağı eritilerek tahin ile karıştırılır. 6. Bezeler tek tek açılıp aralarına tahinli karışım sürülüp rulo yapılır. 7. Yapılan rulo gül şeklinde sarılır. 8. Yapılan hamurlar tepsiye dizilip buzdolabında soğutulur. 9. Soğutulan hamur tavada arkalı önlü pişirilerek servis edilir. Tahinli katmer tarifi için ayrıca nefisyemektarifleri.com ve lezzet.com.tr siteleri de kullanılabilir.