Buradasın
Sütün üretimden tüketime yolculuğu nasıl anlatılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün üretimden tüketime yolculuğu şu şekilde özetlenebilir:
- Üretim: Besiciler, çiftliklerde süt veren hayvanları hijyenik bir ortamda sağarak çiğ süt elde eder 4.
- Soğutma ve Depolama: Mikroorganizmaların üremesini önlemek için süt düşük bir sıcaklığa (4-5 derece) soğutulur ve bozulmadan saklanabilecek, yalıtımı yapılmış tanklara yüklenir 4.
- Toplama Merkezlerine Taşıma: Bu tanklarla süt, süt toplama merkezlerine aktarılır 4.
- Fabrikada İşleme: Fabrikalarda süt, pastörizasyon gibi işlemlerden geçer; bu sayede hem sağlık hem de lezzet açısından istenen kriterlere ulaşır 4.
- Dağıtım: Üretim aşamasından sonra sütler, depolarda bekletilir ve dağıtımı yapılır 4.
- Tüketim: Dağıtımı yapıldıktan sonra sütleri alan marketler, raflara koydukları sütleri kısa süre içinde satmayı hedefler 4.
Tüketim aşamasında dikkat edilmesi gereken nokta, sütlerin açılmadıkça oda sıcaklığında tutulması, açıldıktan sonra ise dolaba konarak iki gün içinde tüketilmesi gerektiğidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: