Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Taze sütün anlaşılmasına yardımcı olabilecek bazı özellikler:
- Renk: Doğal süt porselen bir beyazlıkta, mat ve temiz olmalıdır 145. Hile amacıyla su katılmış sütlerin rengi hafif mavimsidir 145.
- Yoğunluk: Saf sütün yoğunluğu suyun yoğunluğundan fazladır, bu nedenle saf süt daha yoğun bir kıvama sahiptir 145.
- Kaymak oluşumu: Saf süt kaynatıldığında yüzeyde yoğun bir kaymak tabakası meydana getirir 145. Su katılmış sütlerde ise ya az kaymak oluşur ya da kaymak oluşmaz 145.
- Asidik reaksiyon: Yeni sağılmış taze süt, ilk başta normal sağlıklı bir asidik reaksiyon gösterir 145. Su katılması durumunda, asitlik dengesinin bozulmasından kaynaklı köpürme oluşmayabilir 145.
- Tat: Saf sütün kendine has bir tadı vardır 145. Suya katılmış sütler daha sulu bir tat verir 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: