Buradasın
Türk gıda kodeksi süt ve süt ürünleri tebliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Süt ve Süt Ürünleri Tebliği, içme sütleri ve fermente süt ürünleri gibi süt ürünlerinin tekniğine uygun, hijyenik şekilde üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için gereken ürün özelliklerini belirler 125.
Bazı tebliğler ve içerikleri:
- Türk Gıda Kodeksi İçme Sütleri Tebliği (Tebliğ No: 2019/12) 14. Çiğ süt, hermetik ambalaj, içme suyu gibi tanımları içerir 14. Pastörize ve sterilize içme sütlerinin özelliklerini belirler 14.
- Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği (Tebliğ No: 2022/44) 25. Ayran, yoğurt, kefir gibi fermente süt ürünlerinin özelliklerini, üretiminde kullanılacak starter kültürleri ve diğer bileşenleri tanımlar 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: