Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dışarıdan bakıldığında saf ve beyaz görüntüsü nedeniyle homojen bir karışım gibi görünse de, mikroskop altında yağ globüllerinin belirli kısımlarda daha fazla toplandığı görülebilir 34.
Sütün bileşenleri olan su, yağ, proteinler, laktoz ve mineraller arasında homojen bir dağılım yoktur 5. Yağ, suda çözünmeyen bir madde olduğu için sütün üst kısmında birikir 3.
Bu nedenle süt, hem emülsiyon hem de süspansiyon özellikleri taşır 5. Emülsiyon özelliği, yağın su içinde homojen bir şekilde dağılmasından, süspansiyon özelliği ise proteinler, laktoz ve mineral gibi katı maddelerin sıvı içinde asılı halde bulunmasından kaynaklanır 5.
Süt, aynı zamanda bir kolloidal karışım olarak da kabul edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: