Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün kaymağını en iyi çıkaran yöntem, sütü en az 24 saat buzdolabında bekletmektir 1. Bu süre zarfında kaymak sütün yüzeyine çıkacaktır ve dikkatlice alınarak bir kapta toplanabilir 13.
Diğer yöntemler ise şunlardır:
- Tahta kaşık kullanmak: Tencerenin ağız kısmına yatay bir şekilde yerleştirilen tahta kaşık, büyük fokurtuları ve taşmayı önler 2.
- Cam malzeme koymak: Tencereye sütü ekledikten sonra ortasına ısıya dayanıklı porselen veya cam bir bardak koymak, taşmayı bir süreliğine önler 2.
- Tereyağı sürmek: Tencereye sütü koyduktan sonra ağız kısmına tereyağı sürmek, süt taneciklerinin taşmasını bir süreliğine engeller 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: